Přihlaste se na Evropské setkání mládeže ve Štrasburku

Aktualizace: Setkání EYE 2020 bylo odloženo kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Náhradní datum bude oznámeno později.

účastníci Evropského setkání mládeže EYE
Zaregistrovat se můžete buď jako desetičlenná skupina nebo na vlastní pěst zkusit naši Instagram soutěž

Aktualizace (13.3.2020): Setkání EYE 2020 bylo odloženo kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Náhradní datum bude oznámeno později.

Toto je původní článek z 27.11.2019 ↓

Je vám mezi šestnácti a třiceti, zajímají vás témata jako technologie, klima, migrace, zdraví a to, kam se bude Evropa ubírat v budoucnu? V tom případě je Evropské setkání mládeže - z angličtiny zkráceně EYE - výborná příležitost se setkat s podobně smýšlejícími mladými lidmi a diskutovat s politiky i odborníky. Bude se konat 29. - 30. května 2020.

Setkání EYE se koná každé dva roky v Evropském parlamentu ve Štrasburku. Je koncipované jako příležitost pro mladé lidi probrat aktuální problémy, inspirovat se a hlavně představit europoslancům své nápady. Letos očekáváme 9000 účastíků z celé Evropy.


The Future Is Now


EYE 2020 je již čtvrtým ročníkem Evropského setkání mládeže a nese titul „Budoucnost je nyní“. Během dvoudenního programu přijdou na řadu témata jako klima, migrace, brexit, vzdělávání, technologie či zdraví. Nejsou to jen klasické diskuse, ale i workshopy, performance, interaktivní výstavy a podobně. Letošní novinkou budou různé sportovní aktivity a speciální akce pro mladé novináře.

Nápady a podněty z EYE 2020 budou shrnuty do závěrečné zprávy, kterou pak účastníci prezentují parlamentním výborům letos na podzim.


Registrace

Na akci se můžete přihlásit, pokud vám je 16 až 30 let.

Zaregistrovat se můžete jako skupina minimálně deseti osob od 10. ledna do 29. února 2020 vyplněním online formuláře.

Vstup na akci je pro všechny registrované účastníky zdarma, ale jízdné, ubytování a stravu si musíte hradit sami případně se domluvit ve své organizaci, škole a podobně či jet na pozvání europoslance. Nabízíme vám také možnost tuto cestu vyhrát...


Soutěž na Instagramu

Na svém Instagram účtu zveřejněte fotografii s titulkem "The future is now", označte na ní @europeanparliament a @ep_eye a přidejte hashtag #eye2020. V popisu napište, na čem vám nejvíce záleží a na co by se měla podle vás Evropa soustředit. Inspiraci můžete najít například tady.

Čtyři vítěze vybere naše odborná porota a pátým se stane ten, jehož fotografie získá nejvíce lajků, když je budeme regramovat z našeho Instagram účtu. Všech pět vítězů pozveme do Štrasburku na naše náklady.


Soutěž potrvá od 10. ledna do 2. března 2020. Podrobnější pravidla zde.

Odkazy

Související články